Meten is Weten!

"meten is weten" een uitspraak die in het huidige (top)sport klimaat niet meer weg te denken is. Bij professionele sportverenigingen maar ook in de amateursport worden atleten steeds meer en gedetailleerder getest.

 

Er kunnen verschillende aanleidingen zijn voor een coach om zijn atleten te onderwerpen aan sportmedische tests. Allereerst is het de manier om objectief in kaart te brengen wat het fysieke niveau van de atleet is op het desbetreffende moment. Door metingen vervolgens op een later tijdstip te herhalen kunnen vorderingen en trainingsresultaten meetbaar en inzichtelijk worden gemaakt. 

 

Goed inzicht in de capaciteit van de atleten waar een trainer of coach mee werkt is een duidelijke meerwaarde gebleken. Blijkt een team conditioneel niet fit genoeg dan kan een trainer hier specifiek aandacht aan besteden. Maar ook individueel kan er gekeken worden naar zwakke punten in de grond-motorische eigenschappen (uithoudingsvermogen, lenigheid, kracht, stabiliteit, coördinatie, snelheid). Methodologische kennis bij individuele atleten over deze grond-motorische eigenschappen kan een voorspellende waarde geven voor blessure gevoeligheid. 

 

 

Waarom het testen en meten van u team?

  • U krijgt inzicht in de fitheid van uw team.
  • U krijgt inzicht in de fitheid van de atleten als individu.
  • Uw medische staf kan blessures vroegtijdig preventief behandelen.
  • U kunt specifieker trainen op eigenschappen die in uw team wellicht wat onderontwikkeld zijn ten opzichte van de rest.

 

Sportsmedconnect is onder andere verantwoordelijk voor de metingen bij de Selectie en de Academy van Fortuna Sittard. Tests worden uitgevoerd aan de hand van een gestandaardiseerd protocol. en met hoogwaardige apparatuur. Het betrouwbaar uitvoeren van tests en interpreteren van de resultaten vereist specifieke vaardigheden en ervaring van de onderzoekers.

Sportsmedconnect heeft zich toegelegd op het testen en meten van individuele atleten en teams in de prof- en amateursport. 


Neem contact met ons op zodat wij vrijblijvend de mogelijkheden voor het testen en meten van uw team met u kunnen bespreken.